sunnuntai 3. syyskuuta 2017

PITKÄSTÄ AIKAA kolme kivaa ruokaravintolaa

Viimeisestä päivityksestä on kulunut...no, jonkin verran aikaa. Tämä ei tarkoita sitä, ettenkö olisi käynyt tapani mukaan ulkona syömässä, mutta sellaisia postauksen arvoisia ravintoloita ei ole vain sattunut matkan varrelle. Tai sitten olen käynyt niissä samoissa vanhoissa. Syitä on monia. :)

Mutta nyt voin ilokseni jakaa blogissani kolmekin ehdottomasti kokeilun arvoista ruokapaikkaa. Yksi niistä sijaitsee Sipoossa ja kaksi muuta Vantaalla.

Laituri Sipoo

http://www.leipomokahvilanavetta.fi/


Aloitetaan siitä Sipoossa sijaitsevasta. Kyseessä on siis  perheravintola Nàvetan uusi ruokaravintola nimeltä Laituri. Kahvila Nàvetasta olenkin jo tänne blogiini jakanut kokemuksiani aikaisemmin. Käypä kurkkaamassa nekin. ;)

Ravintola Laituri on avattu keväällä Gumbostrandin venesataman viereen. Koska kahvila Nàvetta on edelleen yksi suosikki kahviloistani, oli minun tietysti kesälomani kunniaksi mentävä heti testaamaan, olisiko Laituri yhtä kiva paikka kuin Nàvetta.

Tähän heti ensi alkuun on todettava, että ainakin aurinkoisena kesäpäivänä ravintolan puitteet olivat täydellisesti kohdillaan. Ravintolan terassilta oli mukava katsella kohti rauhoittavaa merta, eikä kaupungin vilinästä tai kiireestä ollut tietoakaan. Terassin edustalle oli aseteltu aurinkotuoleja auringonvarjoineen, joissa oli itseasiassa mukava jäädä nauttimaan ruokailun jälkeen kahveja. Kahvit kuuluivat tietysti hintaan. Hetkeksi aika pysähtyi ja kuvittelin olevani jossakin muualla kuin Suomessa.

Lounaslistalla oli kermaista lohikeittoa, joka näytti varsin herkulliselta, mutta päädyin kuitenkin valitsemaan ruokani ala carte listalta. Itse ruokalista oli varsin suppea. Minulle, ikuiselle jahkailijalle, se oli iloinen asia. Valitsin listalta vuohenjuustohampurilaisen. Kylkeen kuului vadillinen bataattilohkoja. Annosta odotellessamme söimme talon tuoretta, itsetehtyä leipää. Se oli ehkä virhe, sillä leivän ollessa niin mehevää, että se vei kielen mennessään, tulin ahmineeksi leipää aivan liikaa. Tämä tietysti johti siihen, että hampurilaisannoksen saapuessa pöytääni, annoksen loppuun syöminen tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta. Ja sitä se myös oli. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö ruoka olisi ollut hyvää. Päinvastoin.

Annoksessa parasta oli itse tehty pehmeä sämpylä. Vuohenjuustoa oli kerrankin tarpeeksi. Jos jotain naputtamista haluaa keksiä, niin salaattia olisi sämpylän välissä saanut olla omaan makuuni hieman enemmän. Päätin keskittyä ensisijaisesti hampurilaisesta nauttimiseen, koska tiesin jo valmiiksi etten kuitenkaan tulisi kaikkea sitä ruokamäärää jaksamaan. Vaikka en itse uunijuureksista kovinkaan perusta, niin varsin maittavia bataattilohkotkin olivat. Kannattaa ehdottomasti kokeilla.

 Souvlaki Tikkurila


Tämä paikka oli sinänsä minulle jo vanha tuttavuus, mutta aikaisemmin kyseinen ravintola on ollut sellainen pikkuruinen kioski Tikkurilan torin laidalla. Kun fillaroimme kesällä tähän tuttuun paikkaan, huomasimme iloksemme että ravintola oli laajentunut ihan kunnon ravintolaksi. Listalta löytyivät vanhat tutut herkut ja muutama uutuus. Kasvisyöjille ruokaa oli tarjolla edelleen aika vähän (siitä pientä miinusta), joten valitsin listalta tutun ja hyväksi todetun rullan, jonka sisällä oli halloumjuustoa, kasviksia, tsatsikia ja ranskalaisia. Kuulostaa kummalliselta, mutta oikeasti toimii! Jälkkäriksi otimme mukaamme vielä pari baklavaa.

Olen suurena kreikkalaisen ruuan ystävänä käynyt useassa kreikkalaisessa ravintolassa, mutta Souvlaki on näistä (Suomessa sijaitsevista) ehdottomasti paras. Ravintola itsessään on ulkonäöltään hyvin arkinen ja sijainti aution torin laidalla melkoisen ankeakin, mutta älä anna sen hämätä. Kaikki ruuat tehdään henkilökunnan kertoman mukaan itse ja tämän myös maistaa. :) Myös hinta on melko huokea. Tämän ravintolan ehdottomasti paras asia on kuitenkin ihana ja sydämellisen ystävällinen henkilökunta.

Kannattaa käydä kurkkaamassa muutama arvostelu kyseisestä ruokapaikasta, tai vielä parempaa, käypä itse kokeilemassa. :)


https://www.tripadvisor.fi/Restaurant_Review-g226906-d10544859-Reviews-Souvlaki-Vantaa_Uusimaa.html

Wanda`s Myyrmäki

http://www.wandas.fi/ 


Jos olet ajanhermolla, tiedätkin ehkä että tämä on nyt se The Vantaan parhaaksi äänestetty ravintola. Eli pakkohan sitä oli kokeilla. Tätä ravintolaa jouduimme hetken hakemaan. Mutta sieltä se lopulta löytyi Myyrmäen vanhan ostarin kupeesta. Mikäköhän siinä on, että näitä huikeita helmiä löytyy usein juuri sellaisista paikoista, joista niitä vähiten odottaa löytävänsä. :)

Koska tämän ravintolan maine oli mitä oli, odotuksemme olivat ehkä hieman normaalia korkeammalla. Itse tilaan hyvin harvoin ravintolasta risottoa, koska petyn melkein aina. Tällä kertaa päätin olla rohkea. Oikeastaan se johtui siitä, että risoton kanssa tarjoiltiin nieriää, jota ihme kyllä, en ollut tuohon päivään mennessä maistanut. Silti vähän jännitti. Entä jos risotto olisi sittenkin pahaa? Toisaalta, hinta ei ollut paha. Kahdeksantoista euroa. Ehkä sillä hinnalla kestäisi yhden ylikeitetyn riisin? Ainakin jos se nieriä olisi hyvää.

Palvelu oli todella ystävällistä ja ripeää. Ja risotto, no se oli taivaallista! Riisi oli al dente ja risoton koostumus muutenkin juuri sellainen kuin pitää. Olen elämäni aikana maistanut aika monta risottoa ja vain yhden kerran olen maistanut yhtä hyvää risottoa kuin täällä. Se oli vanhassa Caruselli ravintolassa Etelärannassa ja tätä kyseistä paikkaa ei ole enää olemassa. Ehkäpä kokki on siirtynyt Myyrmäkeen? ;)

Kiitos! Nam!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti